Precizno izračunavanje podznaka

Mjesto rođenja (ili bliži veći grad):

Datum rođenja: (MM/DD/GGGG)

Vrijeme rođenja (HH:MM):

:

ovan

Osobe sa Ovnom u podznaku su pozitivne i dinamične. Ovan u podznaku Vam je podario poduzentičku, uspjehu-orjentiranu osobenost. Vi volite da upravljate i da uvijek ostavite veliki dojam u svakoj situaciji. Posvećenost zadovoljavanju svojih ličnih ambicija i dostuzanju svojih ciljeva bez razmišljanja o osjećajima drugih neznači da ste sebični, ali često u svojoj siljnoj želji da dostignete svoj cilj vrlo lako zaboravite na potrebe drugih i na činjenicu da ono što vi radite često ima efekat i na druge ljude. Snažan unutrašnji nagon i potreba za uspjehom kombinovana sa neukrotivom snagom Ovna gura Vas da radite stvari koje drugima smatraju previše riskantinim, ludim ili jednostavnom preteškim.

Entuzijastični Ovan ima mnogo energije. Kada imate inspiraciju rijetko posustajete da reagujete i obično stignete tamo gdje želite da budete. Međutim, budite oprezni! Vaš životni entuzijazam se može oteti kontroli – često precjenjujete svoje mogućnosti i uticaj koji imate. Obično imate neformalan pristup životu, sa laganim otvorenim manirima i stavom “prihvati me takav kakav sam”. Otvoreno suočavanje sa silom Vas često nepravedno okarakteriše kao agresivnu osobu, jer Vi možete biti tihi i marljivi sublimirajući svoju energiju neprimjentno u lakšim aktivnostima. Međutim, Vaš uređeni nemir Vam otežava da se trajno koncetrišete, kontrolišete svoju urednost ili da se stvarno fokusirate i organizujete.

Pod vladavinom Marsa, srčanog ratnika, mnogi Ovnovi imaju crvenkastu kosu, rumeno lice, ili mladež na licu ili glavi. Usta Ovna imaju karakterističan izgled asociran sa dugim licem. Život je jednostavniji kada ste sami svoj šef, ali Vi možete raditi i regularan posao sve dok ne smatrate svoj rad upitnim i dok Vas nadređeni tretiraju pošteno. Popustljivi ste u mnogim stvarim, ali svaki pokušaj da Vam se nametne autoritet Vama diže pritisak. Bez ikakve sumnje iskrenost Vaših namjera u određenoj mjeri opravdava naglost Vaših akcija....

Imate mehaničke sposobnosti ili bistrinu u određenoj formi. Vrućice, umornost očija, slučajne povrede glave, kožne alergije, prekomjeran rad, migrene i ubodi insekata su vaši najčešći zdravstveni problemi. Vaš ekstremizam često vodi do mentalne i emocionalne nestabilnosti u određenim situacijama i izričito stresno na Vas djeluje kada se neko suprotstavlja ili onemogućuje postizanje Vaših zacrtanih ciljeva.

bik

Bik u podznaku Vam daje tvrdoglavu crtu, u kombinaciji sa čvrstom građom i velikom fizičkom snagom. Ustrajanost u dobijanju onoga što želite, Vaša izuzetna strpljivost često može biti ključ vašeg uspjeha. Međutim morate prevazići svoju tendenciju da odgađate stvari, kao i određene teškoće zbog svojih nepoželjnih navika i načina ponašanja.

Pod okriljem Venere, planete senzualnosti i ljepote, vas obično smatraju fizički izuzetno atraktivnom osobom. S obzirom da izuzetno cijenite dobru hranu i piće morate izbjegavati širenje svoga struka – zato je za Vas fitness i ostajanje u formu izuzetno važan. S obzirom da uživate da predstavite sebe u najboljem svjetlu, jednostavno obožavate kozmetiku i druge preparate za ljepotu. Niste rob mode, birate odjeću koja najbolje ističe vaše prednosti ili je izuzetno udobna. Fizički komfort je broj jedan prioritet i Vi volite osjećaj mekanih, luksuznih materijala.

Društveni, ali opet nenametljivi, uživate u društvenim dešavanjima, pogotovo u društvu vaših prijatelja, iako nekada znate biti nezgodni i neprijatni kad Vas uhvati jedno od vaših raspoloženja. Neki od Vas moraju prevazići svoju opsjednutos fizičkim izgledom i naučiti da ostare dostojanstveno. Kada dođe jedan od Vaših loših dana znate biti izuzetno lijeni i potpuno zapustiti svoj izgled i stil oblačenja.

Bik ima materijalističke i tendecija traženja statusa. Trudite se da to sakrijete ali možete biti pod izuzetnim uticajem moćnih i bogatih. Iako je vaša praktičnost često usmjerena na samo-zadovoljavanje , Vi ste pragmatična osoba i obično se na Vas može računati za konstruktivne prijedloge koji pomažu drugima koliko i Vama..

Fine stvari u životu za Vas uključuju umjenost i muziku, jer Vi ste prirodno talentovani sa ugodnim i rezonantim glasom. Čuvajte se infekcija i povreda vrata i grla, i znajte da ste osjetljivi na upale uha i razne vrste infekcija.

blizanci

Bliznaci u podznaku Vas karakterišu sa adaptibilnom osobenošću i obično sa izdržljivom i fleksibilnom tjelesnom građom. Vaša laka adaptibilnost na različite situacije i različite ljude može dovesti do toga da se Vaša osobenost pa čak i Vaš fizički izgled sasvim drugačije očituje za različite osobe. Vi govorite ono što instinktivno znate da drugi žele da čuju. Ova prilagodljivost se može proširiti do nivoa svjesnog ili nesvjesnog oponašanja osobenosti ili fizičkog izgleda osoba koje Vi uvažavate.

Bliznaci daruju intelektualnu orijentaciju ili filter Vašem životu. Često se može činiti drugima da ste zainteresovani ali na neki način emotivno udaljeni. Vaši fizički kontakti i maniri su brzi i nemirni, i ponekada takvi Vaši brzi potezi mogu potaći na mišljenje da Vam um i tijelo nisu povezani. Bez ikakvih problema radite više stvari od jednom, dok u isto vrijeme ne odajete utisak da ste posvećeni iti jednoj.

Brak je za Vas veliki izazov . Na primjer, spremni ste i sposobni da zabavljate sami sebe, dok Vaša potreba za ličnom slobodom može podkopati Vašu vezu. U svakom slučaju često Vas privlači više stvari/osoba istovremeno i Vi ne vidite jasan razlog za vjernost, niti istu očekujete od drugih. Međutim, bračni partneri obično trebaju više strasti i pažnje a manje nezavisnosti i intelektualne analize.

Pod vladavinom Merkura, nestašne planete komunikacija, Vi rado komunicirate i veoma ste pričljivi. Čak i oni sa tišom prirodom su u velikoj mjeri skloni intelektualnoj znatiželji. U stanju ste progutati velike količine informacija o raznim temama, koje ste vrlo sretni da podijelite sa bilo kim ko je spreman da Vas sasluša. Dajete utisak interesovanja i razumijevanja, čak i kada ne obraćate pažnju ili se uopšte ne razumijete u temu o kojoj se govori. Dubina Vaše intelegencije nije isključivo određena Blizancima u podznaku. Činjenica da posjedujete široki spektar orjentacina i sposobnosti Vas čini odličnim u ulozi predavača, pisca, naučnika ili istraživača, ali nezgodna činjenica u ovome je Vaša tendecija imitaciji i plagiranju što Vas može dovesti do toga da postanete i prevarant.

Vješti ste sa rukama na razne načine i imate značajne umjetničke i dizajnerske sposobnosti. Pluća i ruke su Vam najosjetljiviji dijelovi, a bolesti disajnih organa i povrede ruku su za Vas karakteristične i česte.

rak

Rak u podznaku Vas čini ambicioznom i posvećenom ali i vrlo ranjivom osobom. Veoma ste oprezni i rijetko spremni da napraviti prvi korak dok niste sigurni da imate čvrsto tlo pod nogama. Nažalost, čini se da privlačite neadekvatne partnere i moguće je da imate traumatičan brak. Vaša tendencija je da se u bračne vode upustite kasno u životu, tražite starije ili zrelije partnere ili osobe koje Vama predstavljaju autoritativnu figuru.

Na sve gledate kroz emotivnu prizmu, i iako pokušavate da sakrijete svoju ranjivost čvrstim izgledom nikoga ne uspijete dugo zavarati. U svakom slučaju, obično Vaša emotivna ranjivost ne utiče na Vaše ambicije i imate privlačnu osobenost. Vaša emotivna privrženost Vas tjera da radite dva puta marljivije od drugih i često Vas vodi do uspjeha. Obožavate provoditi vrijeme kod kuće i možete biti uspješni u poslovnima koji se vode iz kuće.

Pod vladavinom Mjeseca, imate promjenjivu osobenost, iako možete biti vrlo pažljivi i suosjećajni kada se u Vama probude brižni instinkti. Volite da se o Vama brine “kao o djetetu” i često Vas kroz život vodi jaka - obično ženska osoba. Svjesno ili nesvjesno odgovarate na uticaje drugih, prihvatajući čak i posljednju modu ili načine ponašanja bez obzira da li to u potpunosti odražava Vaš istinski karakter. Morate obratite izuzetnu pažnju na Vašu tendenciju da prihvatite ovakve aktivnosti ili stvari koje Vam se čini da popravljaju Vaš status u društvu, naročito kada takve aktivnosti nisu same po sebi prijatne niti se slažu sa Vašim stavovima. Imate urođenu sposobnost dobrog snalaženja u javnosti i takođe imate afinitet prema djeci.

Rođeni ste kuhar, i posjedujete naglašene dizajnerske ili arhitekturalne vještine, ili Vas barem ovakve aktivnosti privlače. Okruglo lice, blijeda i osjetljiva koža kao i ćelavost ili tanka kosa, ali i ovisnička priroda su karakteristike osoba sa Rakom u podznaku. Čini se kad da privlačite dodatne grame na sebe, ali i ovisničke substance. Možete čak postati ovisni i o ljudima. Grudi, stomak i probavni sistem su vaša osjetljiva područja.

lav

Lav u podznak Vam daje jako tijelo i mnogo fizičke snage. Možete biti izuzetno tvrdoglavi i može Vam biti jako teško prekinuti neke nepoželjne navike i stilove ponašanja. Međutim, ista ova ustrajanosti i snaga mogu biti izuzetno vrijedni za Vas. Kada se bavite nečim ostajate pri tome znatno duže od svih ostalih i inspirišete druge sa svojom predanosti idealima i principima.

Osobe sa Lavom u podznaku imaju mnogo energije i entuzijazma i ako su motivisane vrlo rijetko ne reaguju odmah. Bez obzira na svu ovu energiju i entuzijazam, Velika Mačka zna biti izuzetno lijena s vremena na vrijeme. Prirodni entuzijazam dovodi do preobimnosti i tendencije precjenjivanja svega. Na primjer, kada kupujete neke stvari za sebe, obično kupite mnogo više nego što Vam treba. Iako često nagle i zbrzane Vaše strasti su iskrene.

Lav je pod vladavinom Sunca, gospodarom snage volje i egoističkih motivacija. Vaša svjesna ili podsvjesna potreba da dominirate znači da uvijek želite da Vaša bude zadnja u svemu, i možete početi vjerovati da je samo Vaše mišljenje bitno.Negativni potencijal Lava u podznaku se javlja u osobama vođenim egom koje se pretvore u manipulativne, moći-orjentisane demagoge. Iako volite izlazke, obično niste agresivni ili pretjerano društveni. Vaša osobenost je pod snažnim uticajem prirode i snage Vaše volje kao i uplitanja Vašeg ega (to jest, od Vašeg znaka i zavisno da li je pojačan Vašim znakom). Ako snaga volje i ego nisu jaki, onda niste pretjerano puni pouzdanja.

Kako Vas ostatak svijeta vidi je potpuno beznačajno u odnosu na to kako Vi vidite sebe. Izraženo zatvaranje u sebe znatno otežava nečiji pokušaj da Vas uputi, a traženje savjeta je za Vas znak slabosti. Najradije se vežete za osobe koje Vam omogućuju da sijate u punom sjaju. Vaša naglašena darežljivost i topao prijateljski pristup osigurava da imate mnogo prijatelja, ali i potiče zavist osoba sa manje popularnom osobonešću. Život sa Vama je sve samo ne rutina.

Vaša prirodna kreativnost Vam osigurava specijalni talenat ili sposobnost u umjenosti, muzici kao i industrijama zabave i komunikacija. Promjerni rad, anksioznost, problemi sa srcem kao i bol u donjem dijelu kičme su Vaši najčešći zdravstveni problemi.

djevica

Osobe sa Djevicom u podznaku imaju sposobnost adaptacije različitim situacijama i različitim osobama. Ali Vaše prihvatanje promjena je uvijek popraćeno sa baremo rječju dvije protesta. Naglašena osobina kritiziranja povezana sa Djevicom je najjasnije vidljiva kod osoba koje ovaj znak nose u podznaku.

Uvijek tražite perfekciju, i teško Vam je prihvatiti ljude onakve kavi su. Morate naučiti da budete malo osjetljiviji i da ograničiti svoju strast za stalnim traženjem greškama, jer čak i dobro namjerna kritika može biti pogrešno shvaćena i bolna. Praktičnost i konzervatizam su naglašeni u vašoj osobenosti. Iako ne volite grandiozne demonstracije ljubavi i možete imati puritansku fasadu za javnost, intimno ste obično vrlo senzualni i seksualno orjentisani.

Možete biti apsolutno organizovani i uredni u određenim stvarima, dok s druge strane u drugim stvarima poptuno neorganizovani i smotani. Kako zbunjujeće. Kako kontraktorno! Vaša briga o zdravlju nekada prelazi u obsesiju, i ako ste rođeni u jednom od vodenih znakova (Rak, Škorpija ili Ribe) ili u znaku Jarca (koji je poznat po prekomjernoj brizi), ova briga o zdravlju možete prerasti u ozbiljnu hipohodnriju.

Pod vladavinom Merkura, glasnika bogova, Vi ste osoba koja voli da priča i često se predajete tračevima. Beskrajno znatiželjni o sve što se oko Vas dešava, s vremena na vrijeme čini se kao da ste sa na svugdje istovremeno. Zbog Vaše sposobnosti skupljanja i širenja Vaših ideja i informacija, novosti i informacije kao da Vama same od sebe dolazi sa svih strana. Bez ikakvih problema ste u stanju upiti mnoštvo informacija koje ste uvijek spremni podijeliti sa bilo kim ko je spreman da Vas sasluša.

Djevica u podznaku Vam da je talenat za komuniciranje i sposonost da uočite i najsitnije detalje što Vas čini izuzetnim prodavačem i efikasnim pregovaračem. Volite da uvijek nešto korisno radite. Volite da “zabadate nos” što Vam osigurava da butede odličan novinar ili istražitelj. Ako sjedite i ne radite ništa onda ste strašno nervozni i razdražljivi, a volite skupljati recepte ili poštanske markice. Bolesti disajnog sistema, nervoza i alergije su vaši najčešći zdrastveni problemi.

vaga

Vaga u podznaku Vam daje energičnu, uspjehu orjentisanu osobenost, tako da ste predani da uvijek idete naprijed. Šarmantni ste i uvijek pristiojni, iako ponekada ljudi sumnjaju u Vašu iskrenost. Bezosjećajne osobe ne shavataju da se Vi zaista najbolje osjećate i najbolje funkcionišete u harmoničnom okruženju, nasuprot sakrivanju iza lažnih manira i šarmantnih osmjeha.

Vaga u podznaku takođe implicira specifičnu mentalnu orjentaciju. Vaši izrazi i maniri mogu odati utisak da ste vrlo školovana osoba, čak i kada to nije istina. Svakako da ste zaljubljenik u knjige, muziku i umjetnost i iako možete izgledati emotivno odsutni Vaš stav je prijateljski i uvijek ste spremni na saradnju. Međutim, ako nešto izbaci Vaše psihičko okruženje iz balasna, postajete zahtjevni, naporni do mjere tiranije, sve dok ne uspijete da vratite svoju ličnu ravnotežu.

Vaga je pod vladavinom Venere, planete senzualnosti i ljepote, što znači da ste obdare prirodnom ljepotom. Čak i ako Vas ne smatraju fizičkim lijepom osobom, Vaš šarmantna ličnost će poboljšati Vaš stvarni izgled. Volite luksuz, komfor, lijepo oblačenje i poboljšavanje Vašeg izgleda sa kozmetičkim i drugim preparatima za ljepotu.

Venera je planeta romatike i društvenosti, što znači da ste Vi romantična, šarmantna i graciozna osoba. Obično imate naglašen duh kooperacije i diplomacije ali uglavnom ne sposobnost strateškog planiranja i organizacije koje se vežu za osobe rođene u znaku Vage. Negativni potencijal Vage u podznaku uključuje i mogućnost da ste osoba koja je stidna, neprijatna ili asocijalna. Takođe može donijeti i karakteristike osobe koja apsolutno nemari za svoj izgled ili sasvim obrnuto osobu koja je potpuno opsjednuta zadržavanjem mladalačke ljepote pod svaku cijenu.

Svakako izuzetno cijenite umjestnost i vrlo vjerovatno imate umjetničke ili muzičke sposobnosti. Interijer dizajn, arhitetkura i pravo su oblasti koje Vas naročito interesuju. Jednako ste dobar fotograf koliko i model. Česti zdravstveni problemi uključuju nedostatak energije, kao i bolesti koje su rezultat ovisnosti o teškoj hrani, naročito slatkišima.

škorpija

Škorpija u podznaku Vam daje snažanu tjelesnu građu i izuzetnu fizičku snagu. Mnogo tvrdoglaviji nego što se čini na prvi pogled, Vi se bezrezervno posvjećujete svojim ciljevima sve dok postoji ikakva šansa da će te ih dostići. Izuzetno teško Vam je promijeniti mišljenje kada jednom nešto odlučite.

Vaša emotivna ranjivost ostaje skrivena osim u slučaju da ste rođeni u znaku Raka ili Ribe. Prijateljski ste orijentisani, i iako često ćutljivi imate društevnu osobenost i ne smeta Vam kada ste u centru pažnje. Malo je vjerovatno da ste Vi, Škorpija u poznaku, zlobna ili misteriozna osoba, to jest da posjedujete osobina koje se često u popularnoj literaturi pripisuju osobama rođenim u znaku Škorpije.

Škorpija je pod vladavinom Plutona, preobraživača, i Marsa, ratnika. Oba planetarna uticaja su vidljiva u Vašem karakteru. Ambiciozni, energetični, uvijek tražite aktivnosti koje su Vam isplative, ali ujedno i mentalni i fizički izazov. Ljubomora asocirana sa Marsom i Plutonom je minimalna osim ako nema drugih faktora koji tome doprinose (recimo da ste rođeni u znaku Škorpije, Ovna ili Jarca). Posjedujete inteligenciju i mehaničke sposobnosti asocirane sa Marsom, kao i snalažljivost vezanu za Plutona. Privlače Vas jake osobe, i Vi ste uvijek usmjereni stalnom prikupljanju različitih resursa. Na primjer, svejsno ili nesvjesno Vi se trudite da uspostavi odnose sa jakim ili močnim osobama jer smatrate da Vam ta poznastva nekada u budućnosti mogu biti korisna. Prilično ste tajanstveni kada se radi o Vašem privatnom život, međutim tu Vašu osobinu mnogo ljudi koje upoznate ni ne primjeti. Tako ste pažljivi i prijatni, da osim ako se neko ozbiljno ne potrudi da probije površinu i sazna nešto o dubini Vaše ličnosti, Vaša stvarna osobenost kao i Vaše aktivnosti mogu zauvijek biti Vaša tajna.

Imate nevjerovatnu sposobnost oporavljanja koja Vam omogućuje da se oporavite od fizičkih, mentalnih ili materijalnih udara koji bi mnoge druge u potpunosti uništili. Kada je pravilno fokusirana, Vaša energija je znatna i Vi tiho nastavljate putem ostavljajući sve druge daleko iza sebe. Škorpija u poznaku nosi i mogućnost povreda lica i glave kao i bolesti reproduktivnih organa.

strijeac

Strijelac u podznaku Vam daruje izuzetnu fleksibilnost koja u potpunosti odgovara Vašem karakteru. Vaša potrebe za nezavisnošću i slobodom Vas često dovodi u promjenjive okolnosti i okruženja. Takve promjene zahtjeva dozu adaptibilnosti. Osobe sa Strijelcom u podznaku, često ostavljaju brak za kasniji period života (ili preskaču brak u potpunosti) osim ako ne pronađu razumnog partnera koji nije posesivan i koji ih ne pokušava vezati. Kada se takav prihvatljivi bračni aranžman desi, Strijelac se prilagođava i postaje stabilan, vjeran partner.

Puni ste energetičnog entuzijazma. Međutim Vaš entuzijazam nije uvijek popraćen fizičkom energijom. Zapravo, često znate biti lijeni osim ako niste izuzetno motivisani za akciju. Obično Vam je teško raditi dosadne rutinske vježbe i bez obzira na Vaš uređeni nemir i običaj jurcanja od aktivnosti do aktivnosti, često nemate volje da ili niste u stanju održati sebe u dobroj fizičkoj formi. Iako znate biti nagli i nezgodni, Vaše strasti su iskrene i često inspirativne.

Strijelac je pod vladavinom Jupitera, planete inspiracije, mudrosti, sreće i obilja. Obično ste spiritualno ili filozofski orijentirana osoba, pričljivi, intelektualno radoznali i ponekad malo previše impresionirani statusom i bogatstvom. Vaše prirodne izobilje i velikodušnost su odgovorni za nekontrolisano bogatstvo. Kao i kod osoba sa Blizancima u podznaku, skloni ste širokom spektru orjentacija i sposobnosti: od toga da bi bila izvrstan predavač, pisac, naučnik ili istraživač, pa sve do upuštanja u prljave vode varanja i na kraju do intelektualne praznine kopiranja talenta i originalnosti od drugih.

Obično ste vrlo iskrena osoba, iako je takođe istina da se ponekad Vaše opaske pogrešno protumače kao neuljudnost. Negativni uticaji Stijelac u podznaku uključuju tendenciju za samozadovoljavanjem, što Vas može učiniti pretilom, ovisnom ili ciničnom osobom. S druge, pozitivne strane, Strijelac voli dramu i pozorište, dobru hranu i piće, plesanje, sport i životinje i kao pravilo nikada ne propušta priliku da putuje. Vrlo vjerovatno ste ili će te biti uključeni u izdavački posao, obrazovanje, religiju, umjetnost ili muziku bilo profesionalno ili kao hobi.

jarac

Jarac u podznaku je energetična, uspjehu orjentisana osoba, sa odlučnošću da postigne sebi zacrtane ciljeve. Oštroumnost i otvorena ambicija vezani za osobe rođene u znaku Jarca nisu naglašene kod osoba rođenih sa Jarcom u podznaku ali su ove osobine u svakom slučaju prisutne. Moguće je da ste vrlo uspješan menadžer ili supervizor, spremni da prihvatite odgovornost i autoritativnu poziciju.

Materijalni svijet i materijalna dobra su Vama izuzetno važni. Malo je vjerovatno da ste spremni prihvatiti lagani “prihvati me onakvog kakav jesam” stav, jer Vi se osjećate mnogo prijatnije u formalnoj atmosferi. Želite uvijek biti svjesni pravila društvenog ponašanja i adaptirate svoje akcije ovim strukturama. Svjesno ili nesvjesno birate društvo u kojem se Vi ističite. Nije čudno da zgodni muškarci sa Jarcem u podznaku biraju manje zgodne žene za bračne partnere, kao ni da lijepe djevojke sa Jarcem u podznaku biraju manje atraktivne prijateljice.

Pod vladavinom Saturna, gospodara strukture, restrikcija i dugovječnosti, moguće je da ste imali teško rođenje ili restriktovano djetinjstvo. Bez obzira kakve prepreke ste imali u životu, najveći izazov ste Vi uvijek sami sebi. Često osobe sa Jarcem u podznaku nisu zadovoljne određenim dijelom svoje osobenosti ili svoji izgledom i mogu razviti konliktne načina izlaženja na kraj sa ovim problemima. Jedan dio Vaše ličnosti ima tendeciju samo-uskraćivanja, dok se drugi želi prepustiti čarima hedonistočkog uživanja, možda kao forme samouništenja. U svakom koraku ste suočeni sa strahom i nesigurnošću. Koliko uspješno se nosite sa konfliktom toliko će te biti zrela u društvo uklopljena osoba. Na svu sreću, ovi konflikti se sa godinama smiruju i rješavaju.

Jarac u podznaku karakteriše Vašu ličnost sa sretnom osobenošću i voljom za prihvatanje odgovornosti i nedaća koje osjećate da ste rođeni da podnosite. Uvijek se mora donijeti neka odluka, ispravna nikada nije jednostavna jer obično nosi uspjeh koji treba zaraditi.

Vaša navika neredovnog jela Vas čuva od prekomjernog debljanja. Osjetljiva koža, fino teksturirana kosa, krhke kosti i problemi sa zubima su Vaše najčešće zdravstvene tegobe.

vodolija

Vodolija u podznaku Vam daje objektivan, intelektualni uvid kombiniran sa velikom mentalnom uravnoteženošću. Ostajete mirni pod pritiskom i uvijek ste korak ispred iznenadnih promjena i šokova u životu. Interesovanje, da ne kažemo fascinacija bizarnim i neobičnim Vas može odvesti na razna zanimljiva mjesta. Status, moć i bogatstvo za Vas su od marginalne vrijednosti, jer Vas interesuju ljudi radi ljudi samih, bez društvenih i socijalnih atributa koji idu uz njih. Vrlo lako nalazite prijatelje i rijetko ih gubite, jer je Vaše držanje i prijatan odnos izuzetno privlačan.

Pod vladavinom Urana (gospodara preokreta i iznenadnih promjena) i Saturna, gospodara karme (čistoće i restrikcije), Vaša osobenost može biti promjenjiva, ali ste izrazito fokusirani i vrlo originalni u pristupu. Vrlo je vjerovatno da će te u toku životu doživjeti par dramatičnih promjena smjera, i to zbog sudbine ili okolnosti nad kojima Vi nemate kontrolu. Promjene se mogu desiti naglo i neočekivano, i pored Saturnovog uticaja, Uran često reaguje naglo i na neočekivan način.

Nepredvidivi i nezvisni, ponekad se volite prepirati i igrati “đavoljeg advokata”. Vaša lična sloboda Vam je neophodna, i zato obratite pažnju kada budete birali bračnog partnera, zbog činjenica da se jako teško nosite za posesivnošću i prekomjernom ovisnošću. Obožavate da ste fizički i mentalno stimulisani, i dok Vas budućnosti i prošlost izuzetno zanimaju (naročito manje poznate teme) na neki način izgubite osjećaj šta se dešava u sadašnjosti. Drugi Vas, zato što ste korak ispred svog vremena, vide kao osobu koja nije u korak sa ostatkom društva.

Vaša tjelesna snaga i rezervne snage, u kombinaciji sa čuvenom tvrdoglavošću Vam otežavaju da razbijete neželjene navike i stilove ponašanja. Vaša nezavisnost je legendarna, i naravno imate izgrađene stavove naročito o stvarima koje Vas stimulišu i interesuju. Šanse da Vam neko promjeni ideju ili mišljenje su jako male jer Vi morate sami shvatiti da su promjene neophodne. Vjerovatno Vas zanima nauka, sociologija, muzika i dizajn dok Vaš nagon za istraživanje čudnog i misterioznog Vas može zainteresovati za astrologiju i druge mistične teme. Znate sa novcem, koji na Vam često sam od sebe dođe ali opet sasvim u skladu sa Vašim stilom života. Nervoze su Vam česta pojava, kao i problemi sa nogama, koljenima a i čvrtoća ili nefleksibilnost kostiju i zglobova.

ribe

Ribe u podznaku Vam daruju fleksibilnost sa kojom lako mo\ete sakriti svoje pravo lice i preuzeti karakter drugih. I pored Vaše spremnosti da se adaptirate promjenjivim situacijama, Vi znate biti i iznenađujuće jaki i odlučni. Snaga Vašeg karaktera je definisana drugim bitnim faktorim u pozadini.

Imate vrlo emotivnu prirodu, sa tihom i stidnom osobenošću. Suosjećajnost Vas zna u potpunosti obuzeti a morate obratiti pažnju i na Vašu tendenciju da sami postajete žrtva svojih slabosti. Prije nego što i shvatite, u određenim slučajevima prije nego što to i tražite, Vi postane svoj najveći neprijatelj. Nije Vam nepoznate ni okolišanje ili “igranje igara” kada nešto želite, nasuprot direktne konfrotacije. Ali ako razvijevete svoje samopouzdanje, ovakvi neiskreni pristupi nisu dio Vaše ličnosti.

Ribe su pod vladavinom Neptuna, gospodara iluzije i mašte, i zato Vi rijetko imate razumijevanja za način kako Vas drugi vide. Uticaj Neptuna takođe dodaj element glamura ili misterije Vašem izgledu. Na primjer, možete biti izrazito fotogenični ili nimalo fotogenični. U oba slučaju fotografije ne uspijevaju realno da uhvate Vaš izgled. Ribe su takođe pod vladavinom Jupitera, gospodara inspiracije i drame. Neptun i Jupiter zajedno pomažu da se stvori imaginativna ličnost koja na život gleda onako kako ona želi a ne onako kakav je stvarno. Osjećaj napuštenosti Vam nije nepoznat, često se sažaljevate na sebe i lako Vam se razbijaju iluzije.

Vaša ekstremna senzibilnost Vam daje umjetnički ili pjesnički talenat kao i duševne moćo. Ribe uživaju u spiritualnim i filozofskim temama kao i generalno u obrazovanju i učenju. Volite putovati, plesati, baviti se sportom. Ovisnička priroda Vas čini izuzetno podložnim ovisničkim tvarima. Osjetljivost na lijekove i anestezije kao i problemi sa stopala su Vaše načešće zdravstvene tegobe.